Medicinalväxter är växter som används som läkemedel, eller som man framställer läkemedel ur.

Örtmedicin - Naturens läkande kraft

Hälsa kommer från ordet hel, att vara hel är att ha hälsa!

För att återställa kroppens vitalitet måste vi vistas i en ren miljö och ändra vår livsstil, så att den blir mer människovänlig. Samtidigt kan vi också använda oss av örtmedicin, som har en lång historia. Insamling och odling av medicinalväxter i Sverige kan spåras till medeltiden, men den sträcker sig mer än 50 000 år tillbaka i tiden.

Det finns örter som förbättrar matsmältningen och avgiftningen, återställer immunförsvaret och fortplantningssystemet samt regenererar blodcirkulationen och andra organsystem.

Det finns även ett flertal medicinalväxter för att balansera hormoner och nervsystemet

Visste ni att den något påträngande maskrosen är en av våra mest kraftfulla medicinalväxter?

Det gröna apoteket

Så varför inte använda det gröna apoteket som växer vilt bakom våra husknutar!

Exempel på några som kan vara bra till hands om man vill stärka t ex sårläkning är Ringblomma (Calendula Officinalis) både in och utvärtes, samt immunstimulerande.

Maskros (Taraxacum Officinale) är en annan kraftfull medicinalört. Vill du stötta din lever och dina njurar så är detta ett utmärkt val. Älggräs är en annan mycket bra ört för bl a att justera en saltsyraobalans och förebygga magkatarr.

Men om örterna skall vara mer effektiva måste vi ändra livsstilen!

Med hjälp av signaler kan man lindra olika typer smärta, värk och inflammation

Smärtlindring med hjälp av Frekvenser

Med hjälp av signaler kan man lindra olika typer smärta, värk och inflammation. Kroppens celler är elektriska och i händelse av skada, inflammation, operation eller liknande kommer den normala frekvensen i cellen att sjunka. Signalerna påverkar också cellerna att producera mer energi. Det finns flera vetenskapliga studier som visar på metodens effektivitet.

Har du ytterligare frågor eller vill boka en konsultation?

Kontakta oss gärna på telefon 070-373 96 69 eller via formuläret nedan. Vi har vår mottagning på Klostergatan 6 i Växjö, centralt nära stortorgets parkering. 

Hos oss kan du använda Epassi för ditt friskvårdsbidrag.  Läs mer här https://www.epassi.se/

Scroll to Top